10 Ağustos 2013 Cumartesi

Kurtuluş Savaşından Hikayeler

Kurtuluş savaşı başlangıçtan bitişine tamamen mucizelerle gizemli olaylarla doludur. Kurtuluş savaşı yeniden varoluşun savaşıdır. Tıpkı malazgirtte yaptığımız savaşa benzer bir varoluş savaşıdır. Kaybedersen esir olursun kazanırsan var olursun. 
Hani ilk orta ve lisede hep anlatırlardı ya işte Selçuklular Haçlılarla savaştı işte Osmanlıya karşı Haçlı birliği kuruldu. İşte kurtuluş savaşındada Rusyasından, İngilteresine , İtalyasına, Fransasına hepsi bir bütün oldu tüm Hristiyanlar birlik oldu bir avuç müslüman millete Türklere Haçlı savaşı yaptılar. Nitekim nasıl ki ecdadımız Haçlı savaşlarını geri püskürttü ise bizde Kurtuluş savaşında öyle püskürttük Haçlı ordusunu. 
Rus çarının hasta adam dediği Osmanlı soyu hasta olduğu halde doktoru ondan önce ölmüştür. Birçok yabancı general bu kadar yoksul halkın ve en kötü silahları kullanan askerin nasıl bu kadar başarılı olduğunu çözememişlerdir. Ve bu savaşta şahit olmuşlardır. Türkler korkmuyorlar. Türkler ölüm nedir bilmiyorlar. Düştüklerinde öleceklerini bile  Bunlar canları pahalısına tepelerden düşman askerlerinin üstlerine atlıyorlar. Ve süngüleri ile öldürüyorlar hemen sonrasında şehit oluyorlardı. Yabancı gazetelerde bu olay şöyle yankı bulmuştur. "Türkler ölümsüz gibiler sanki öldürüyoruz ve tekrar diriliyorlar. Ve dağlardan uçarak geliyorlar. Evet Türkler uçuyor. " Birçok gazetede bu tür haberler yer almıştır. 
Kurtuluş savaşı boyunca gizemli olaylar yaşanmıştır. Uçakların benzini bittiği halde uçamaya devam etmesinden tutunda tek kolu kesildiği halde kan kaybına rağmen akşama kadar savaşıp sonrasında başka bir yerinden darbe alarak şehid olana birçok hikaye anlatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder